Sales Director

m/v Fulltime (40 uur per week)

Wil jij de volgende stap zetten bij een familiebedrijf met wereldwijd een unieke en marktleidende positie? Houd je van internationaal zaken doen en heb je een lange termijn focus? Gaat je hart sneller kloppen om in een technisch hoogwaardige niche omgeving actief te zijn? En wil je graag samen de koers bepalen? Lees dan vooral verder!

Maak het verschil als Sales Director bij Eltomation in Barneveld
Als Sales Director bij Eltomation ben je dé commerciële kracht achter de organisatie. Jij onderhoudt contact met internationale klanten, zowel binnen als buiten Europa. Je adviseert hen met hun miljoeneninvestering en maakt, samen met het technische team, maatwerk voorstellen. Je voert de onderhandelingen uit en brengt deze tot een goed einde. Hierbij beperk je de risico’s en behoud je de belangrijke uitgangspunten en de winstmarge. Je stelt onder andere de offertes, calculaties, contracten en uitgebreide terms en conditions op. Je bewaakt de uitstekende reputatie van Eltomation en houdt focus op de lange termijn resultaten. Je werkt hiervoor nauw samen met de CEO, Technisch Directeur en Operations Manager. Tot slot ben jij de sparringpartner van de CEO en neem je steeds meer van zijn (commerciële) werkzaamheden over.

Kortom, jij bent succesvol in het:

 • adviseren en meedenken met zowel nieuwe als bestaande klanten (key accounts);
 • samen met de klant en het technische team komen tot de beste oplossingen voor complete productielijnen en totale inrichting van (houtcementplaten)fabrieken;
 • opstellen van LOI’s en MOU’s en afsluiten van grote contracten;
 • deelnemen aan vakgerichte seminars en beurzen;
 • aansturen van agenten in het buitenland;
 • samen met de tweede en derde generatie eigenaars de koers uitzetten.

Voor deze vacature neem jij mee:
Jij hebt een sterk onderhandelingsvermogen, bent communicatief sterk, ondernemend en een echte doorzetter. Jij laat je niet snel uit het veld slaan en gaat altijd voor het best haalbare resultaat. Daarnaast heb je interesse en ervaring in de techniek en volg je de trends en ontwikkelingen van de internationale markt op de voet.

Vink jij deze checklist ook af?

 • hbo/wo werk- en denkniveau;
 • ruime internationale sales ervaring en ervaring met gedetailleerde verkoopcontracten;
 • ervaring met technische vraagstukken over productielijnen;
 • uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift en beheersing van de Nederlandse en Duitse taal.

Jouw werkgebied:
Je komt te werken op het hoofdkantoor van Eltomation in Barneveld. Dit is goed bereikbaar via de A1 en A30 vanuit bijvoorbeeld Amersfoort en Apeldoorn. Ook vanuit de richtingen Utrecht en Arnhem is Eltomation goed bereikbaar via de A12 en A30. Verder is het hoofdkantoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer via trein en/of bus. Daarnaast ben je met enige regelmaat in het buitenland te vinden bij internationale klanten, beurzen en seminars.

Als ambitieuze Sales Director kun jij rekenen op:
Een uitdagende functie waarbij je nauw samenwerkt met de directie en lid bent van het Management Team. Bij Eltomation kom je te werken in een prettige werkomgeving. Je kunt een eigen invulling geven aan jouw werkzaamheden en de koers van Eltomation mede bepalen. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden om door te groeien aangezien de tweede generatie over enkele jaren een stapje terug zal doen.

Op basis van een fulltime dienstverband krijg je daarbovenop:

 • goed passend salaris, ter indicatie € 100.000 per jaar;
 • 28 vakantiedagen;
 • pensioenregeling (via ASR);
 • laptop en telefoon;
 • op termijn is er een mogelijkheid tot participatie.

Werken bij Eltomation:
Eltomation is een Barnevelds bedrijf met wereldwijd een unieke en marktleidende positie. Zij is de enige speler die complete productielijnen voor houtcementplaten ontwikkelt en realiseert. De organisatie is opgericht in 1956 en wordt nu aangestuurd door de tweede en straks derde generatie Van Elten. De organisatie telt ongeveer 20 medewerkers en is een technisch hoogwaardige nichespeler. Eltomation doet wereldwijd grote projecten, waarbij complete fabrieken worden ingericht. Ze hebben een uniek specialisme in het internationaal leveren van custom made productielijnen en diensten voor het produceren van Wood Cement Boards. Hierbij kun je denken aan houtwolcementplaten (WWCB) en prefab bouwsystemen. Daarnaast heerst er een open en toegankelijke sfeer op kantoor waarbij collega’s hart voor de organisatie hebben en de lijntjes met collega’s en externe relaties kort zijn.

Eén email verwijderd van jouw nieuwe baan
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature.

Wij werken voor deze vacature samen met AV.
Solliciteren kan dan ook door uw sollicitatie en up-to-date CV op te sturen naar [email protected].

Of bekijk deze vacature op de website van AV:
Vacature Sales Director – AV